tiistai 8. huhtikuuta 2014

Jessica Grabowsky & Samuji -video


Joel Hypén ohjasi videon yhdessä vaatesuunnittelija Samu-Jussi Kosken kanssa ja lopputulos on kuin Woody Allen Merihaassa. Miten tähän päädyttiin? 

Joelin ja Samu-Jussin yhteistyö alkoi vuonna 2008,  kun Koski oli aloittanut pestinsä Marimekon luovana johtajana. Joel vastasi tuolloin Marimekon äänisuunnittelusta ja on säveltänyt musiikin joka on soinut muotinäytöksissä ja myymälöissä ympäri maailmaa.

Joelin valmistuessa Teatterikorkeakoulusta vuonna 2012 hän oli suuntautunut yhä enemmän mainos- ja muotivideoiden ohjaamiseen. Samu-Jussi puolestaan perusti oman Samuji-vaatemerkkinsä. Yhteistyö on jatkunut siitä lähtien ja kolme Samujin mallistovideota onkin ollut kaksikon yhteisiä ohjaustöitä.

”Olen aina pitänyt Samu-Jussin mieltymyksestä ilmaista mallistojensa henkeä ja maailmaa persoonallisella tavalla” Hypén kommentoi. ”Mielestäni on paljon kiinnostavampaa kertoa tarina kuin pelkästään esitellä vaatteita mallien päällä”.

Samuji FW 2014 -videosta

Hypénin ohjaamassa ja kuvaamassa edellisessä Samuji-videossa (Fall / Winter 2012) debyyttinsä Samujin maailmaan teki Jussi-ehdokkaana alkuvuodesta ollut Jessica Grabowsky.”Jessican kanssa on ilo työskennellä”, Joel kommentoi. ”Hän on näyttelijä, joka olosuhteista piittaamatta todella muuttuu hahmokseen. Pyöräilyvideon jälkeen oli mahtava tehdä lyhäri, jossa Jessicalla oli vuorosanat. Tämä luo luonnollisesti paljon syvyyttä leffan hahmoon.”

Samu-Jussi halusi edellisen videon vastapainoksi viedä mallistonsa kauniilta Porvoon maaseudulta rosoiseen kaupunkiympäristöön. ”Pidimme ajatuksesta, että yhdysvaltalainen muotiyleisö pääsee kurkistamaan harmaaseen Merihakaan. Videon toistuvat geometriset arkkitehtuuriset elementit luovat myös kuvalle hienon rytmin” Hypén kuvailee.

 
Paula Norosen teksti on lämpimän rehellinen kuvaus ihmisten ajattelusta. Videon nainen pohtii yleisiä tabuja ääneen ja tämä luo tarinaan neuroottista huumoria. Lopputulos on sekoitus Sinkkuelämää ja vanhoja Woody Allen -elokuvia suomalaisen luonnollisella tavalla.

Kuvauksen teknisenä ratkaisuna Hypén päätyi käyttämään uutta Freefly Systemsin kehittämää Movi M10 -kameranvakauttajaa. ”Näin nopeissa tuotannoissa pitää todella harkita miten tuotantobudjetin ja kuvaushenkilöstönsä käyttää tehokkaasti”, Joel kertoo. ”Movi M10 mahdollisti vakaiden kuva-ajojen kuvaamisen hyvin nopealla aikataululla. Ainahan sitä silti enemmän viilaisi jos olisi aikaa”, Joel vinkkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti