maanantai 7. toukokuuta 2012

AJATUKSIA LÄÄKÄRIASEMA AAVAN SPOTIN LAVASTAMISESTA

Aava oli tuotantona lähtökohtaisesti erilainen kuin monet muut mainostuotannot, teimme liikkuvaa kuvaa still-kuvista.

Ollin kanssa palaveerasimme, katselimme kuvia ja videoita, fiilisteltiin, ennen kuin varsinaisesti aloitettiin työt. Ollin tapa briiffata on kiinnostava. Hän ikäänkuin kyllästää ihmisen kaikella mahdollisella informaatiolla fiilikseen, sanomaan ja käytännön vaatimuksiin liittyen,
ja siltä perinpohjaisuudesta tulee varmuus tehdä päätöksiä. Kun on vankka informatiivinen pohja, on myös helpompi tehdä luovia ratkaisuja.


Mikä tässä tuotannossa myös oli erikoista oli se, että teimme n. 40 eri kuvaa yhden kuvauspäivän aikana. Kuvat rakennettiin varsin intuitiivisesti ja luovasti, kun monesti mainostuotannoissa varmistellaan kaikki mahdollinen ihan elottomaksi saakka. Hankin joitain asioita valittujen kuvien perusteella, juuri tietyt kuvat mielessä pitäen, ja osittain kaikenlaista rekvisiittaa, arsenaalia, jota sitten käytimme lennossa, päivän edetessä.

Varsinainen kuvauspäivä oli aikamoisen haipakkaa menoa, purettaessa edellistä ja rakennettaessa seuraavaa. Mikä siinä oli hauskaa oli, että kaikki tehtiin siinä hetkessä mailaa puristamatta. Siinä me kätilöinä kaikki toimimme antaen jokaisen minisetin syntyä itsestään, luottaen prosessiin. Ja vaikka onkin kyse aika yksinkertaisista pikku jutuista, niin uskon tekotavan näkyvän lopputuloksessa mahdollisesti herkkyytenä, elävyytenä tai jonain, jota ei pysty sanoin selvittämään.


Johanna Lehtinen, lavastajaEi kommentteja:

Lähetä kommentti